Teologen och inredaren Jeffrey O’Hares lantliga stuga i Daylesford (bilder från Home Life):
Vilken färgpalett! Blått är verkligen flott, speciellt i kombination monokromtvitaväggar och träinredning. Sedan vänligen notera bruket av en f.d. församlingsorgel som inredningspjäs! *ljuvligt*. Om jag skulle haft en orgel skulle jag verkligen satt den som en central pjäs men även blott orgelpipor skapar möjligheter…exempelvis som en spaljé för en klängväxt eller varför inte som en sänggavel.
Titta! En vinterträdgård! Konceptet vinterträdgård är charmigt i sig själv men med detta ode till mellanösterns kakeltraditioner, och blandad anglosaxisk inredning så förvandlas charmigt till vidunderligt.
Visst så är den mintblåafärgen trevlig, men det mycket fint utvalda religiösa krimskramset är ännu trevligare!
Den här bloggen är ofta motvalskärring i fråga om väggfärg och brukar förespråka stormönstrade tapeter eller mörka färgskalor. Dock inte alltid. För få saker kan slå vita väggar om det görs rätt. Som i det här fallet där mycket fint profilerade lister, en gråmålad bröstpanel och mängder med färgstimuli använder sig utav de vita väggarna; där det vita helt enkelt får bli en bakgrund. Fullständigt älskar hur blomsterstycket får kontrastera mot de blåa tonerna i sovrummet med mörka möbler och mässingdetaljer som ytterligare emfaser.
Men har man ljust i ena hörnan krävs det nästan mörkt i andra. O’Hares ljusbadande matsal pryds av möbler i naket ädelträ, exponerade bjälkar och textilier med fingertoppskänsla, notera exempelvis snörmakerier för en orientalisk touch.
Rustikt värre! Ett troligtvis perfekt umgängesrum.
Genomgående hos O’Hare är neoklassiska 1800-talsmöbler, dösnygga tablescapes och vackert färgrik konst – som Bill Bevans oljemålning på bilden ovan.
Jag tjatar om fingertoppskänsla men seriöst! En oljad ekram runt den gemytliga och ståndaktiga emaljvedspisen är ett genidrag!
På tomten finns även stallbyggnader som gjorts om till bibliotek och gästrum. Som alltid med sedvanlig stil.
Fler bilder hittas på Home Life. Fotografi av Mark Roper.