Ett tämligen perfekt rum

En vacker och nästan molnfri himmel.

Låt den bilden sjunka in ditt marsmedvetande.

3sons enhensredaktion konstaterar dock att en blå himmel med väl valda cumulusformationer är att föredra. Därför är vi troligen arketypen för denna bilds psykografiska marknadssegment.

e95112b0c748c1e6885005382682d21b

I en annan tid i en annan lägenhet så målade min syster ett liknande tak för min systerson Walter. Om läsaren tillåter ett litet sidospår så minns jag det rummet med glädje. Men också med sorg i hjärtat. Glädje för att jag själv bodde där, i en period då värden tycktes vidöppen. Mitt sinne var fortfarande ungt och orört nog att inte befläckats av 00-talscynism och jag var någorlunda nykär. Å andra sidan såg jag för första gången kärlekens förfall i det rummet, och därmed var det rummet instrumentellt i en övergångsperiod.

Om jag ska återkomma till bilden i fråga så tror jag att det rummet är tämligen perfekt. Klängväxtens anspråkslösa väsen, de allmänt otidsenliga men fortfarande mycket vackra möblerna, samt det mörklackerade trägolvets kontrast mot de vitmålade och väl tilltagna snickerierna. Notera framförallt hur svanhalsen får utrymme att breda ut sig i samröre med hålkäls- och kantlister. Som sagt, ett tämligen perfekt rum.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *