Rosa – den farliga färgen II

En av mina favoritfärgkombinationer är grönt och rosa. Eftersom jag växte upp med mamma som är terapeut antar jag att det finns en djupare förklaring än bara ren smak. Ingen rök utan eld.

Astrologer som studerar ”The Colorpsychology of the Zodiac” konstaterar att “salad-green with beige-pink – soft excitement, natural comfort and calm possession” och att “deep pink with dark emerald – reflects refined sensitivity and hidden strain, emotional demand and insight, temptation”.

Vilket låder vettigt om man extraherar det skitnödiga med astrologi, dvs. extraherar hela skiten*.

Marknadskommunikationskrämare som jag själv pratar ibland om färgpsykologi och brand psychology, ett ämne vars textböcker iof innehåller mer eller mindre akademiska källor men som ändå bör tas med en nypa salt.

Wikipedia skriver att grönt respektive rosa uppfattas som bra smak och missunnsamhet respektive sofistikation och uppriktighet vilket förutom missunnsamhet typ passar in på mig.

Som med dom flesta känslor så är ord förbannat onödiga, jag menar, titta bara på följande bilder istället och upplev och förstå:

PageImage-487049-1888866-cubagreeninterior2002

Denna smaragdgröna pärla kommer från Kuba. Notera den terra/pompejanskrödrosa golvplattorna. Himmel! Så mycket himmel att bloggen numera förespråkar kommunistisk diktatur.

gron_rosa

Som ni ser så räcker det ibland med bara en liten klick rosa för att lyfta ett helt rum.

//

Annat värt.

40254a8157cf669c1febebbb01efaf53

Vilket vackert och avslappnande rum! Har ingen aning om vad tavlan vill påtala, men kineserier i kombination med den rosa soffan och tygattiraljer som tagna från en parant brittisk dam säger mig att det är något djupt.

cd39dd12bcaf093298e8c6df5f3d89d5

Detalj från ett av dom vackraste rummen jag någonting sett, har för mig att Miles Redd är designern. Oavsett upphovsman så lyfter den blankrosa färgen bilden från en i och för sig fin bokhylla till ett ljuvligt rum. Kom inte att säg att sådan skönhet är könskodad!

* Apropå astrologi så har jag mycket fina minnen av att festa/hångla/ligga med stonertjejer som försökte få mig att omfamna skiten. Det bästa argumentet var ”Astrologi is fun dude, it’s like astronomy without all the boring science bullshit”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *