Vidunderlig länkkärlek

Någon gång för några år sedan, då jag fortfarande läste inredningsbloggar, var det populärt att exemplifiera inredning genom livsstil. Möjligen också det motsatta. *Det svindlar*. Det bästa sättet tycktes genom att länka till Instagram-profiler.Själva vill vi inte vara sämre! Här kommer två Instagram-profiler vars livsstil OCH inredning i högsta grad är tilltalande, och som signalarer att jag vill vara i deras flock. Eller nått.

Från DTLA kommer former Meyghan Hill, a.ka. (wh)ORE HAüS STUDIOS. Hills originhistoria är intressant. Enligt myten är hon en f.d. modell som efter ett problematiskt relationsuppbrott plockade upp bitarna av sig själv genom att lära sig att svetsa, vilket ledde till ett drastiskt karriärsbyte. Myten är dessutom en ganska bra beskrivning av själva kontot, som oftast består av en lättklädd Hill med svetslåga, sot på kroppen och andra traditionellt maskulina attribut. Möblerna består oftast av svärtat stål, läderremmar, marmor och mässingattiraljer. M.a.o. modernt och stilrent, och väldigt snyggt i samklang med Hills lika snygga kropp. Dessutom har Hill humor.

wh_i

wh_ii

wh_viii

wh_x

wh_vii

wh_vi

wh_v

wh_iv

wh_iii wh_ixFrån norra Kalifornien kommer konstnären och illustratören Niomi Nix Turner, a.k.a Fernbeds. Turner lever numera på att skapa mycket detaljerade och spöklikt vackra ”målningar” av grafit, målningar som ibland trotsar sinnebilden av vad som kan skapas med mediet, ännu mer imponerande är att Turner inte använder fotografiska förstudier i sitt värv och aldrig suddar eller på andra sätt fuskar utan mödosamt karvar ut bilderna genom repetition vilket skapar ovanligt rena grafitbilder, på gränsen till airbrush-känsla. Turners kreativa process, samt hennes loftvåning i Oakland samt hennes katt Luna är vanligt förekommande på Instagramkontot. Dessutom är Turner polare med konsertaffischillustratören Aaron Horkeys flickvän. Bara det!

fb_i

fb_ii

fb_iii

fb_iv

fb_ix

fb_v

fb_vi

fb_vii

fb_viii

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *